Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

AVRAS (ACHA Vliegtuig Reservering Aanvraag Systeem)

Als je een vliegtuig wilt reserveren ga je naar AVRAS en doet daar je aanvraag voor een reservering. Het is de bedoeling dat alle andere methodes voor het maken van een reservering, zoals OPS bellen of mailen of even langslopen om een reservering te maken, niet meer gebruikt worden. Dus AVRAS is de single ‘point of entry’ voor reserveringen! Voor OPS is het een enorme verbetering dat alle reserveringen nog slechts op een plaats gebeuren en niet op ‘tig’ plaatsen.

Voor andere zaken kun je OPS natuurlijk wel gewoon benaderen zoals je gewend was.

AVRAS is ook via een mobiele telefoon en/of tablet te gebruiken, dus ook al sta je op de club en wil je een reservering maken, doe dan alsnog een reserveringsverzoek via AVRAS op je telefoon, tablet of de PC in het clubhuis (let op dat je onder je eigen naam inlogt), anders staat het niet direct in AVRAS en ziet een ander lid dat die tijd ook nog beschikbaar is.

Het overzicht van de reserveringen en de beschikbaarheid van de vliegtuigen is alleen nog in AVRAS te zien. AeroPlus wordt niet meer gebruikt.

Alle details over AVRAS en het maken van een reservering staan in de AVRAS-handleiding.

Mocht je vragen over deze handleiding hebben of vragen over AVRAS zelf of mocht je iets tegenkomen dat niet klopt of zie je een fout, stuur dan een mail naar website@vliegclubhilversum.nl

RESERVERINGSAANVRAAG
Het is belangrijk nogmaals te vermelden dat je met AVRAS een reservering AANVRAAG maakt die door OPS nog BEVESTIGD moet worden. Pas na die bevestiging van OPS kan je er zeker van zijn dat je over het vliegtuig kan beschikken. Er zit tussen de reserveringsaanvraag (die je 24/7 uur kunt doen via de website) en de bevestiging van OPS een bepaalde tijd. Gedurende de openingstijden van OPS (10:00 – 17:00) kan die tijd kort zijn. De OPS-medewerker houdt namelijk de reserveringsaanvragen in AVRAS in de gaten en zal deze, zo mogelijk, snel bevestigen. Van die bevestiging krijg je via AVRAS een e-mail. Buiten de openingstijden van OPS zal de tijd dat je op een bevestiging moet wachten, natuurlijk langer zijn. OPS kijkt namelijk vanaf 10:00 uur de volgende ochtend pas weer naar de reserveringsaanvragen. Het is dus belangrijk dat je tijdig reserveert. Zeker in het geval dat je ’s ochtends om 10:00 uur de eerste huurder van de dag wilt zijn. In dat geval, als de tijdlijn zo kort is, is bellen met OPS, naast je invoer in AVRAS, nog wel een mogelijkheid. Zie je na een paar uur nog niets verschijnen, neem dan telefonisch contact op met OPS. Maar als je reservering voor jou in AVRAS te zien is zal OPS hem ook zien.

Precies aanvragen
Om de kans op een snelle en succesvolle reservering te vergroten is het belangrijk dat de aanvraag “precies” wordt gedaan. Omdat er geen directe interactie meer is met OPS die de aanvraag vaak aanpaste (in overleg met de aanvrager) om tot een succesvolle reservering te komen, moet de aanvrager nu zelf precies bepalen hoe de aanvraag eruit komt te zien. Als je dinsdagmiddag met de PH-DON wil vliegen van 14:30 tot 16:00 dan moet je dat aanvragen. Als je het nog niet helemaal zeker weet: woensdag is eigenlijk ook wel goed, of het hoeft eigenlijk niet per se de DON te zijn, de SKC is ook goed, dan moet je voor jezelf eerst bepalen wat het precies moet zijn voordat je de aanvraag doet.

Let erop dat je tijd incalculeert voor tanken , taxi en run-up. En zorg dat de slots aansluiten. Als iemand een kist tot 15:00 uur heeft geboekt en jij boekt hem vanaf 16:00 uur dan is er een onhandig uurtje over. Of een eerste boeking om 11:00 uur ’s morgens laat ook weinig ruimte over vóór die tijd.

In AVRAS is op één scherm het overzicht te zien van de vrije slots en de al bevestigde reserveringen. Ook staat er in dat overzicht welke instructeurs beschikbaar zijn.

OPS zal in het geval dat een aanvraag aangepast moet worden om de totaalplanning te optimaliseren (doel: meer leden te kunnen laten vliegen) contact opnemen met de aanvrager.

Kies je eigen slot dus met zorg en probeer jouw aanvraag zo veel mogelijk te laten aansluiten bij wat er al in AVRAS staat. Op die manier kan OPS de aanvragen snel(ler) honoreren zonder dat er een ingewikkelde “schuifpuzzel” gemaakt hoeft te worden. Bovendien is het voor een volgende aanvrager ook makkelijker een slot te kiezen en wordt onze vloot uiteindelijk optimaal benut.


Toekomst
Op termijn zal er worden bekeken of het mogelijk is bepaalde “logica” in AVRAS in te bouwen die sommige aanvragen automatisch kan beoordelen en afhandelen. Voordeel hiervan is dat de werkdruk voor OPS omlaaggaat en ook dat de aanvrager binnen enkele seconden een bevestiging van zijn aanvraag heeft. Dit automatisch afhandelen zal echter ook nadelen hebben omdat er dan minder flexibiliteit is. De afweging om al dan niet over te gaan op dit automatisch bevestigen zal zorgvuldig worden gemaakt en dan bij wijze van proef worden ingevoerd. Als de evaluatie van die proef succesvol is, zal automatisch bevestigen definitief worden ingevoerd, maar dat zal niet op korte termijn gebeuren.

Naar AVRAS

 

23 juni 2024 - UTC 21:05

EHHV

Temp: 15.1°C
Grondtemp: 13.6°C
Wind: 341°/2kt
QNH: 1021hPa

Waarneming (LT): 06/23/2024 22:50:00

© buienradar.nl / KNMI EHHV.nl