Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

CLUBVLUCHT – SPEYER (EDRY)

Datum/Tijd
17/09/2022 - 18/09/2022
Hele dag

Locatie
EDRY

What 2 do…

Speyer heeft als attractie een gigantisch technisch museum, het Speyer Technik Musem, waar echt heel veel engineering know how uit alle uithoeken van onze planeet te zien is. Zeevaart, Luchtvaart, auto’s, motorfietsen tot muziek aan toe!

Het is ook niet ver, zo’n 2 uurvliegen van EHHV vandaan bij de gelijknamige plaats Speyer tussen Mannheim en Karlsruhe in.

Dichtbij en heel bijzonder vanwege het echt wel unieke museum en daarom een clubvlucht bestemming bij uitstek. De weekendindeling, enkele verdere praktische details en wat meer informatie over het museum vind je hieronder.

Wij de clubvluchten commissie hopen dat de foto’s je overhalen om mee te vliegen naar dit bijzondere vliegveld.

Speyer Technik Museum

Dit is niet zomaar een museum zoals je kunt zien. Niet alleen een 747 op stokjes, maar ook de Concorde en zelfs de Spaceshuttle kun je hier terugvinden! Muziekliefhebbers kijken misschien ook op van het Welte filharmonie-orgel – onderdeel van de collectie mechanische muziekinstrumenten. Speyer biedt een 2-daags arrangement aan voor de liefhebbers. Dat geeft al aan dat je er lange, lange tijd kan zoekbrengen en je verbazen over deze letterlijk gigantische collectie ‘wonders of engineering’…

Meer info kun je hier vinden op:
https://speyer.technik-museum.de/nl/

Het Technik Museum Speyer is 365 dagen per jaar geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag geopend tot 7 uur´s avonds. Kosten 24 euro p.p. per dag.

Ook van binnen te bekijken!

Where 2 stay…

Je ziet dat de prijzen van het verblijf iets aan de hoe kant liggen. Je kan ervoor kiezen om de jeugdherberg te nemen of voor meer luxe. Beide opties liggen vlak naast het vliegveld en museum. De blauwe stip op de kaart is het museum.

  • Goedkoopste alternatief en dichtbij — Kurpfalz-Jugendherberge Speyer
  • Gangbaar tarief en ook dicht bij het museum en vliegveld: Hotel Speyer am Technik Museum a 120 euro/nacht incl. ontbijt. Hier gaat i.i.g. de clubvluchten commissie neerstrijken.

Dag planning

Het grote plan is om 10:30 op zo’n 1000 ft de neus richting EDRY te sturen. Dat zou betekenen dat we rond 13:00 met zijn allen richting museum te lopen. Als we dan 18:00 besluiten dat het hoofd tolt van alles dat we gezien, gevoeld en aanbid te hebben, kunnen we 19:00 in het restaurant zijn.

Avondeten

Restaurant: Zum Alten Enge, leuke en gezellige tent met prima kaart en best vriendelijk voor ons vliegbudget! De menu kaart vind je hier.

Aanmelden