Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

Woensdachavond veilig vliegen als je ouder wordt

Datum/Tijd
19/04/2023
20:00 - 22:00

Veilig vliegen als je ouder wordt….

(ook interessant voor jongere vliegers !)

Velen van ons die  graag vliegen, vragen het zich met het voortschrijden der jaren wel eens af: hoe lang zou ik kunnen blijven vliegen? Kom ik door de keuring en volstaat dat? Sommige van ons vragen zich wel eens af of die ene oudere vlieger nog wel veilig is voor zichzelf en zijn passagiers. Stoppen als je 75 jaar wordt? Of 80? Of 85? Hoe is dat voor mij, nu of in de toekomst? Niemand wil zijn vliegcarrière beëindigen met een vliegincident wat de omgeving al een tijd zag aankomen…

Het blijft een dilemma, waar niet een eenduidig antwoord op te geven is. Maar dat wil niet zeggen dat je het onderwerp niet moet bespreken en niet moet nadenken over de effecten die ouder worden op je gezondheid en je vliegveiligheid hebben. En wat je zelf kunt doen om veilig te blijven vliegen. Op welke wijze kan je zelf je vliegvaardigheid en -veiligheid maximaliseren?

Op woensdag avond 19 april, aanvang 20u15, spreken Bert Kuyper, ervaringsdeskundige oudere vlieger, en Joost Clemens, huisarts en zweef/SEP-vlieger (en iets minder ervaring met ouder worden…) over dit onderwerp. Geen flitsende gelikte presentatie, maar een leuk, positief en eerlijk gesprek over ouder worden en vliegen.