Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

Zilveren Vleugel 2022

Datum/Tijd
03/09/2022
Hele dag

Locatie
Hilversum EHHV

Helaas hebben we de afgelopen twee jaar door Corona geen Zilveren Vleugel kunnen organiseren. Maar goed nieuws: op 3 september 2022 vindt weer de klassieke rally van het vliegveld Hilversum plaats.

Inschrijven Zilveren Vleugel 2022

Het thema van de Zilveren Vleugel 2022 is: “Flying by the Numb3rs”

Het doel van de Zilveren Vleugel is om zowel theorie als praktijk van het vliegen weer eens goed op te frissen.

De rally bestaat dit keer uit vijf onderdelen:

  • Vluchtvoorbereiding
  • Take off ground roll
  • Precisievlucht
  • Fotoherkenning
  • Doellanding

Vluchtvoorbereiding
Aan de hand van enkele gegevens over de route, wordt je gevraagd het juiste navigatieplan op te stellen. Hiervoor krijg je een uur.

Dit jaar vragen we de deelnemers gebruik te maken van SkyDemon. Zowel bij de vluchtvoorbereiding als bij de precisievlucht.

Naast het gebruik van SkyDemon is dit jaar ook nieuw dat we naar de take off en naar de performance in het circuit kijken. Vliegveld Hilversum wordt als een lastig veld gezien met de 3 korte banen op een vierkant grasveld. Voor de take off vragen we de deelnemers om op de dag van de rally voor hun kist de benodigde startbaanlengte vast te stellen. Eerst de ground-roll conform het pilot operating handbook of Aircraft Flight Manual en vervolgens welke veiligheidsmarge de vlieger toepast (met argumentatie). Wij zullen de start filmen en de werkelijke ground roll meten.

Uitvoering van de vlucht
De route ga je precies volgens het navigatieplan vliegen. Tijdens de vlucht moet weer een aantal foto’s worden herkend en aan het eind van de vlucht komt er natuurlijk een perfecte doellanding. De rally duurt ongeveer een uur.

Wil je meedoen op 3 september 2022 schrijf je dan nu in:

Inschrijven Zilveren Vleugel 2022

Je ontvangt direct een bevestiging. Daarna zul je een week voor de rally bericht ontvangen over jouw starttijd. Deze is afhankelijk van de andere deelnemers. (snelle kisten eerst). De kosten bedragen €12,50 per persoon, met een maximum van € 25 per vliegtuig.

Overigens kunnen leerlingen ook meedoen. Schrijf je dan in samen met je instructeur.

Het Zilveren Vleugel 2022 Team
Erik Meynders
Mieke Abels
Sjoerd Schotanus