Lees dit bericht in uw browser
 
 
 
 
  AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM  
    1e voortgangsbulletin brand    
         
         
     

Door middel van ‘Voortgangsbulletins’, wil het ACHA bestuur de leden op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen na de verschrikkelijke brand van vrijdag 2 april, waarbij onze vliegtuigen beschadigd zijn.

Voortgangsbulletin 1.
Na de enorme schrik is het thans voor uw bestuur ‘alle hens aan dek’ om de gevolgen van de vreselijke brand zo goed mogelijk te kanaliseren.

Schade
Na een korte technische inspectie komen we tot de volgende schade inventarisatie:

  • de SKE is geheel verloren,
  • de DON lijkt er redelijk goed vanaf te komen,
  • de SKC heeft verfverkleuring aan de staart,
  • beide Cessna’s hebben vervormde afdekkapjes aan de vleugeltips en staart,
  • beide Katana’s hebben hitteschade aan de stabilo’s en richtingsroeren,
  • de avionics van de Katana’s zijn behoorlijk vervuild met roetdeeltjes,
  • de beide Cessna’s hebben dat veel minder.

Acties
‘Camo Netherlands’ vraagt, namens ons, bij de twee fabrieken (Cessna en Diamond) op, wat de technische consequenties zijn van de plaatselijke hitteschade.

Ronald Buschman haalt bij de Katana’s alle avionics eruit, om te reinigen en te drogen. De motoren heeft hij al gereinigd. Onze vliegtuigpoetser Xavier heeft alle vliegtuigen van binnen en buiten nog een keer gereinigd.

Punt van grote zorg, is de lange levertijd van de Katana onderdelen bij de fabrikant Diamond. Het is een project op zich om te zorgen dat we de levertijd binnen redelijke grenzen kunnen houden.

Technische administratie
Bij de brand is alle vliegtuig-gebonden administratie verloren gegaan. En zonder goede en aansluitende vliegtuig administratie heb je geen luchtwaardig vliegtuig. Het plan is om, samen met IL&T, die trouwens de bereidheid heeft uitgesproken constructief te helpen, de technische administratie geheel te reconstrueren. Een grote klus, maar wij schatten in dat dit te doen moet zijn.

Tijdelijke vervanging
Het bestuur is druk bezig te onderzoeken of we tijdelijk andere vliegtuigen in Nederland kunnen huren voor inzet op korte termijn, in afwachting van het weer op de lijn komen van de eigen vliegtuigen. We houden u op de hoogte van die voortgang, met name Cessna’s 150/152 zijn op dit moment tijdelijk inhuurbaar.

Complex
De huidige situatie is buitengemeen complex. We hebben te maken met verzekerde waarden, die in het geval van de SKE en SKC niet meer in de buurt van de huidige marktwaarde liggen, en reparaties en kosten aan vliegtuigen zijn, zoals u weet, niet bepaald goedkoop. Dat maakt dat je vrij snel aanloopt tegen de economische ‘total loss’ grens. En daarbij dan de afweging, wil je dat of wil je dat juist niet? Met name tweedehands Cessna’s 172 zijn heel dun gezaaid op de Europese markt. En in het segment van onze C-172’s liggen de prijzen al snel tussen de 60 en 70 mille.

Vlootvernieuwing
Op 11 mei staat een ‘Extra Leden Vergadering’ (ELV) gepland, die geheel en uitsluitend in het teken van ‘vlootvernieuwing’ staat. Dat onderwerp is plots een stuk actueler en urgenter geworden. De komende weken krijgt u daarover ook nadere informatie.

Stalling
De stallingshangaar van Ronald is weliswaar gehavend, maar niet verloren. Wel is deze nog zeer gevuld met roet en bladderende verf en coating. Onderzocht wordt of alvorens de definitieve reparatie van die hangaar gaat plaatsvinden, betrokken partijen samen kunnen zorgen voor professionele reiniging van die hangaar. Op die manier hebben we minder alternatieve stallingsproblemen.

NL-ATO-227
Uiteraard zullen we ook proberen de vliegschool zo snel mogelijk weer te openen zodat de leerlingen hun praktijkopleiding weer kunnen vervolgen en ook de ACHA leden met een ATO FI hun eventuele ‘Prof check’s’ en ’90 dagen check’s’ weer kunnen afleggen.

Operations
Vanwege de huidige situatie is ‘Operations’ tijdelijk gesloten. Zodra het weer ‘zinvol’ is, zal Operations weer ‘normaal ’bezet worden.

Reservering in de agenda
Graag de volgende data in de agenda reserveren:

  • 30 april om 20.00 uur: ‘Algemene Leden Vergadering’ (ALV)
  • 11 mei om 20.00 uur: ‘Extra Leden Vergadering (ELV) over ‘Vlootvernieuwing’

Tot zover het eerste informatiebulletin. We houden jullie uiteraard periodiek op de hoogte.

Het ACHA bestuur.

     
         
     
 
AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM
vliegclubhilversum.nl
 
     
     
 
Liever geen nieuwsbrieven van de club? Meld je hier af: afmelden en voorkeuren aanpassen.
 
Let op! Werk je voorkeuren bij maar meld je niet helemaal af! Wij kunnen je dan niet meer bereiken via mail.