Lees dit bericht in uw browser
 
 
 
 
  AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM  
    ACHA Update maart 2022    
         
         
     

“Be Ready – Fly Safely” 90 dagen check

EASA vraagt aan de start van het vliegseizoen 2022 wederom aandacht voor vliegveiligheid en goede vluchtvoorbereiding:

“As the day’s get longer” and the weather improves, we look hopefully to the start of the ‘General Aviation’ flying season! “Be Ready – Fly Safely”

Door Covid-19 en het slechte weer (gesloten veld) hebben veel leden de afgelopen maanden niet of heel weinig, gevlogen. Een ‘fresh-up’ vlucht met een FI is dan ideaal om het ‘roestige’ vliegen weer wat ‘op te poetsen’.

ACHA biedt daarom op zaterdag 26 maart en zaterdag 2 april de mogelijkheid om de ’90 dagen check’ te doen.  Hiermee sluit onze club aan bij het initiatief van de EASA.

Wil je meedoen, meld je dan voor zo’n ‘opfris’ vlucht aan bij de evenementen commissie: evenementen@vliegclubhilversum.nl
Vermeld er dan ook bij of je op de Cessna of op de Katana je checkvlucht wilt doen en tevens op welke dag en/of welk dagdeel.

     
         
     
         
     

Brandstoftoeslag

Met ingang van 9 maart dit jaar is de prijs van de vliegtuigbrandstof (Euro) op Hilversum gestegen van euro 2,28 naar 2,63. Een verhoging van 0,35 per liter. Deze majeure verhoging heeft uiteraard consequenties voor onze verhuurprijzen die, zoals bekend, gebaseerd zijn op verhuur inclusief brandstof. Zoals aangekondigd op de laatste ALV van 26 november 2021, wordt een brandstoftoeslag in rekening gebracht als de brandstofprijs daar aanleiding voor geeft. Nu, dat doet ze.

Het bestuur voert daarom met ingang van 11 maart 2022 de navolgende brandstoftoeslagen in;

Voor de Cessna 172 Euro 9,00 per Hobbs uur en

Voor de Katana Euro 6,00 per Hobbs uur.

Ofwel Euro 0,15 en 0,10 per motorminuut.

     
         
     
         
     

Gemeenteraadsverkiezingen

Op de site van vliegveld Hilversum is een alternatieve stemwijzer te lezen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.
(ehhv.nl/nieuws/68/stemwijzer-vliegveld-hilversum)

De gemeenteraadsverkiezingen? Wat moet ik daar nu weer mee?

Nou, het is belangrijk omdat het in een aantal gemeenten zoals Hilversum en Wijdemeren (Loosdrecht) er politieke partijen zijn die zich hebben uitgesproken over nieuwbouwplannen in hun gemeente.

Nieuwbouwplannen? Wat moet ik daar mee?

Die nieuwbouwplannen vormen een rechtstreekse bedreiging voor het voorbestaan van vliegveld Hilversum. En dat is iets waar wij natuurlijk wél iets mee te maken hebben.

In de alternatieve stemwijzer is te lezen wat de standpunten en de plannen van de verschillende politieke partijen zijn. Voor die clubleden die mogen stemmen in Hilversum en Wijdemeren een aanrader om de stemwijzer goed te lezen zodat je straks een goede keuze kunt maken in het stemhokje.

Iedere stem telt!

     
         
     
 
AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM
vliegclubhilversum.nl
 
     
     
 
Liever geen nieuwsbrieven van de club? Meld je hier af: afmelden en voorkeuren aanpassen.
 
Let op! Werk je voorkeuren bij maar meld je niet helemaal af! Wij kunnen je dan niet meer bereiken via mail.