Lees dit bericht in uw browser
 
 
 
 
  AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM  
    ACHA Update december 2021    
         
         
     

     
         
     
         
     

Beste vliegvrienden,

Hoe laat jij de kist achter?
Hoe komt het toch dat het regelmatig voorkomt dat een huurder van een van onze vliegtuig een “slordig” achtergelaten vliegtuig aantreft aan het begin van de vlucht? Had de vorige huurder haast? Was de checklist ineens zoek geraakt? Of was die gewoon vergeten? Waren er geen schoonmaakmiddelen voorhanden? Of wist men niet waar die vinden zijn? Of maakt het niet uit dat onze vliegtuigen vies rondvliegen en dat de boel kapot gaat als je de procededures niet volgt?

Nee, toch zeker! Dus wederom het verzoek: gebruik de after landing checklist, sluit alles goed af, maak de voorruit schoon (en misschien ook nog andere plekken) en neem je afval mee en gooi het weg op de daarvoor bestemde plek. Laten we vooral zuinig zijn op onze vliegtuigen en laten we ervoor zorgen dat de volgende huurder (jouw mede clublid met eventuele passagiers) een schoon vliegtuig aantreft bij het begin van de vlucht.

Maar blijven we keer op keer vriendelijke verzoeken? Hoe dwing je zoiets af?  Moet je een “boete” opleggen als er geconstateerd wordt dat de regels niet zijn gevolgd? Helpt dat?

Het bestuur heeft gekozen voor de volgende strategie: Ben je in overtreding en heb je de regels niet nageleefd, dan kun je een vriendelijk telefoontje van een van de bestuursleden verwachten. Het idee is dat als je dan letterlijk wordt “aangesproken” je de volgende keer wat extra gemotiveerd bent om de kist wel netjes achter te laten.

Overigens zal zo’n gesprek alleen plaatsvinden als er een correcte melding is gedaan bij OPS of bij de CFI voorzien van datum, vliegtuigregistratie, tijdstip, naam van de laatste huurder en de bevinding.

     
         
     
         
     

Sluiting feestdagen
EHHV zal gesloten zijn op 1ste en 2de Kerstdag en ook op 1 januari 2022. Op 24 december en op 31 december sluit het veld om 16:00 LT. ‘Maintain a Plane’ sluit oudejaarsdag om 14:00 LT dus vóór die tijd moeten onze vliegtuigen terug zijn.

     
         
     
         
     

Geen nieuwjaarsreceptie
Net als begin dit jaar, zal er in 2022 helaas weer géén ACHA nieuwjaarsreceptie plaatsvinden. De huidige lockdown loopt tot 15 januari 2022, maar ook na die datum is het allerminst zeker of de COVID regels een bijeenkomst in het clubhuis toelaten. Zodra het kan, gaan we in 2022 weer gezellige bijeenkomsten, lezingen, feesten, etentjes en allerlei andere activiteiten organiseren in ons clubhuis, waarbij we elkaar weer in levende lijve kunnen ontmoeten.

     
         
     
         
     

Tot slot
Rest ons om jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 te wensen, met hopelijk veel mooie (club-)vluchten.

Het bestuur

     
         
     
 
AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM
vliegclubhilversum.nl
 
     
     
 
Liever geen nieuwsbrieven van de club? Meld je hier af: afmelden en voorkeuren aanpassen.
 
Let op! Werk je voorkeuren bij maar meld je niet helemaal af! Wij kunnen je dan niet meer bereiken via mail.