Lees dit bericht in uw browser
 
 
 
 
  AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM  
    Bezoek aan het museum van het Militair Mobiel Depot in Nieuw Loosdrecht op woensdagmiddag 12 december    
         
         
     

Beste ACHA-leden,

Dit museum bestaat al de nodige jaren maar is niet zo bekend, ook niet in Loosdrecht zelf.

Oprichter is Jan Stuivenberg (75), die door zijn oorlogservaringen als kind heeft besloten dat we de bevrijders uit de tweede wereldoorlog niet mogen vergeten en daarom een militair museum heeft opgericht.

In dit museum, wat een soort militair depot is, zijn allerlei voertuigen (zelfs vliegtuig) en gebruiksvoorwerpen uit die tijd bewaard gebleven. Het is een bijzonder interessante verzameling geworden, waarbij de heer Stuivenberg uitleg zal geven over de herkomst van een en ander.

Het is daarom zeer de moeite waard om dit (privé) museum eens te gaan bezoeken.
Als hobby heeft de heer Stuivenberg jarenlang geracet in snelle sportwagens, en hij bezit nog steeds een van de snelste sportwagens ter wereld een Bugatti Veyron uitgerust met een 1001 Pk motor.

Over deze sport kan hij u smakelijke verhalen vertellen en ons beelden tonen die ons laten voelen wat dit allemaal voor hem betekend heeft.

Wij worden verwacht op woensdagmiddag de 12e december om 15:00 uur bij het museum op de Oud Loosdrechtsedijk 108 in Loosdrecht.

Het gehele bezoek zal maximaal 2 uur duren, en daarna kunnen we desgewenst in ons ACHA clubhuis, onder het genot van een drankje, hierover napraten.

Aangezien het bijhouden en onderhoud van dit museum best kostbaar is, vraagt het museum een bijdrage van 15 euro voor dit bezoek, wat zoals u zult merken zeker gerechtvaardigd is. Hierbij is zelfs een drankje inbegrepen.

Informatie over het museum kunt u vinden op de link militair-mobiel-depot.nl/museum.

Gaarne van te voren opgeven (dit in verband met de beperkte capaciteit van dit museum) bij de redactie van de Notacham of evenementen@vliegclubhilversum.nl.

Met vriendelijke groeten,
De evenementen commissie

     
         
     
 
AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM
vliegclubhilversum.nl
 
     
     
 
Liever geen nieuwsbrieven van de club? Meld je hier af: afmelden en voorkeuren aanpassen.
 
Let op! Werk je voorkeuren bij maar meld je niet helemaal af! Wij kunnen je dan niet meer bereiken via mail.