Lees dit bericht in uw browser
 
 
 
 
  AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM  
    Brand Maintain-a-Plane / OPS Gesloten    
         
         
     

Beste ACHA leden,

In de vroege nacht van 2 april 2021 is brand uitgebroken in de onderhoudsloods met daarboven de woning van Ronald Buschman en zijn gezin. Deze hangaar is in zijn geheel afgebrand, inclusief onze PH-SKE die daar voor onderhoud in die hangaar stond.
Zijn bedrijf, Maintain-a-Plane, dat al vele jaren het onderhoud en de stalling van onze vliegtuigen verzorgt, is daarmee voorlopig niet operationeel.
Gelukkig zijn Ronald en zijn gezin ongedeerd gebleven bij de brand. Het bestuur van de ACHA wenst Ronald en zijn gezin heel veel sterkte de komende tijd om de gevolgen van deze brand weer te boven te komen.

De stallingsloods met daarin onze andere vliegtuigen en vliegtuigen van private owners is grotendeels gespaard gebleven.

De verschrikkelijk brand heeft grote impact op onze vloot. De PH-SKE is geheel verloren gegaan. De overige twee Cessna’s (PH-DON en PH-SKC) en de twee Katana’s (PH-SKM en PH-MFT) hebben in elk geval roetschade opgelopen. Ook dakbedekking van de loods is deels in gesmolten vorm op de vliegtuigen gevallen. Na een schoonmaakactie door een groot aantal betrokken leden die vrijdag op touw is gezet en uitgevoerd, zien de vliegtuigen er op het oog weer goed uit. Helaas betekent dit niet dat er geen onderliggende schade aan airframe, instrumenten of motoren kan zijn. Dit wordt de komende dagen door experts nader bekeken. Tot die tijd staan de vliegtuigen buiten “op de lijn”, maar mogen niet vliegen.

Omdat we niet over vliegtuigen kunnen beschikken is onze vliegoperatie stil komen te liggen.

OPS zal daarom tot nader order gesloten zijn. De telefoon 035-5771300 zal worden doorgeschakeld naar een antwoordapparaat. Er kunnen géén reserveringen worden gemaakt, niet telefonisch en ook niet per mail.

Pas wanneer er zicht is op hoe en wanneer onze vliegtuigen weer inzetbaar zijn zal deze situatie veranderen. Daarover zal het bestuur u dan direct weer berichten.

Een moeilijke situatie waarin we ons in het hele bestaan van onze vereniging nog nooit hebben bevonden. Het bestuur zal zich, samen met alle vrijwilligers, inzetten om ervoor te zorgen dat deze periode van onzekerheid zo kort mogelijk zal duren en dat we weer snel met vliegtuigen de lucht in kunnen.

Voorzitter ACHA, Leander Petit

     
         
     
 
AEROCLUB HILVERSUM AMSTERDAM
vliegclubhilversum.nl
 
     
     
 
Liever geen nieuwsbrieven van de club? Meld je hier af: afmelden en voorkeuren aanpassen.
 
Let op! Werk je voorkeuren bij maar meld je niet helemaal af! Wij kunnen je dan niet meer bereiken via mail.