Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

Hemelvaart weekend 2023 – Odense

17/18 tot en met 21 mei

De hemelvaartvlucht van 2023 gaat naar Odense (EKOD) in Denemarken.

De afstand bedraagt ca. 280 NM en is eventueel, bijvoorbeeld op de zaterdag, te combineren met Aalborg (EKYT) + 100NM verder op. Natuurlijk zijn er ook veel andere leuke veldjes waar naar toe een uitstapje is te maken.

Odense is een charmant stadje dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van de Hans Christian Andersen. Je zal tijdens je bezoek aan Odense ook niet aan de beroemde sprookjesschrijver kunnen ontsnappen. De stad draagt een eeuwenlange geschiedenis met zich mee en de talrijke historische bezienswaardigheden zijn daar stille getuigen van. Met de stadswandeling die we hieronder voorstellen, leer je de stad in 1 dag kennen, maar we raden je zeker aan om meer tijd te besteden in deze betoverende stad.

  • De Sankt Knuds Kirke (Saint Canute’s Cathedral) is het startpunt van de wandeling.
  • Daarna zal je Hans Christian Andersen verschillende keren zien opduiken. Je kan in Odense een standbeeld van hem bewonderen, maar ook zijn vroegere huis verkennen en een museum bezoeken dat helemaal aan de schrijver gewijd is.
  • Verder wandel je ook nog langs het stadhuis van Odense, een standbeeld van de eenbenige tinnen soldaat, het culturele Odense Bys Museum en natuurlijk ook langs het niet-te-missen Møntergården-museumcomplex.

Bekijk het YouTube filmpje voor een impressie van wat er hier te zien is:

Opgeven voor deze vlucht bij: clubvluchten@vliegclubhilversum.nl onder vermelding van:

  • Registratie en type toestel
  • Piloot met naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer
  • Overige (mee)vliegers
  • Vertrek woensdag of donderdag

Op dit moment worden de toestellen van onze vloot vrij gehouden voor onze Hemelvaartvlucht. Dus boek zo vroeg mogelijk om zeker te zijn dat er nog een toestel vrij is.

De verwachting is dat dan ook de JBC weer op de lijn zal staan.

Met hartelijke groet,
De clubvluchten commissie

 

Alle nieuwsberichten