Word ook lid!

Voordelig vliegen
Voldoende kisten
Gezellige club
Clubvluchten

Meer info en aanmelden

Hemelvaart weekend 2023

Van de clubvluchtencommissie

Naar aanleiding van onze oproep in de apps en de Notacham waarin wij vroegen om leuke bestemmingen voor de Hemelvaartvlucht van dit jaar (17/18 tot en met 21 mei) kregen wij de nodige reacties, dank daar voor.

Wij hebben hieruit een keuze van drie gemaakt, waaruit jullie kunnen kiezen welke jullie het meest aanspreekt. Als iemand contacten of ervaring heeft met 1 van deze velden dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Het keuzepakket bestaat uit:

  • Denemarken Odense (EKOD)
  • Duitsland, Konstanz (EDTZ)
  • Frankrijk, Grenoble (LFLG)

Lees hieronder verder over iedere locatie…

Wij zijn benieuwd naar jullie keuze en gaan graag, bij voorkeur met jullie hulp, met het regelen van e.e.a.

Je reactie graag aan: clubvluchten@vliegclubhilversum.nl


Denemarken Odense

Odense (EKOD), afstand 280 NM eventueel te combineren met Aalborg (EKYT) + 100NM

Hoogtepunten van Odense

Odense is een charmant stadje dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van de Hans Christian Andersen. Je zal tijdens je bezoek aan Odense ook niet aan de beroemde sprookjesschrijver kunnen ontsnappen. De stad draagt een eeuwenlange geschiedenis met zich mee en de talrijke historische bezienswaardigheden zijn daar stille getuigen van. Met de stadswandeling die we hieronder voorstellen, leer je de stad in 1 dag kennen, maar we raden je zeker aan om meer tijd te besteden in deze betoverende stad

  • De Sankt Knuds Kirke (Saint Canute’s Cathedral) is het startpunt van de wandeling.
  • Daarna zal je Hans Christian Andersen verschillende keren zien opduiken. Je kan in Odense een standbeeld van hem bewonderen, maar ook zijn vroegere huis verkennen en een museum bezoeken dat helemaal aan de schrijver gewijd is.
  • Verder wandel je ook nog langs het stadhuis van Odense, een standbeeld van de eenbenige tinnen soldaat, het culturele Odense Bys Museum en natuurlijk ook langs het niet-te-missen Møntergården-museumcomplex

GPX bestand route hier downloaden:
https://www.reisroutes.be/userfiles/routes/539/gpx/odense.zip

Kijk dit filmpje voor een impressie van wat er hier te zien is:


Duitsland, Konstanz

Konstanz (EDTZ), afstand 315 NM eventueel te combineren met bezoek aan Speyer en het Techniek Museum

Bezienswaardigheden Konstanz

Fraaie uitzichten

Shores of Lake Constance

Pfahlbaumuseum-Unteruhldingen

 

 

 

 

 

 

Constance Town Hall

Archaeological Museum of Constance

 

 

 

 

 

 

 

Speyer Technick Museum

https://speyer.technik-museum.de/nl/

 

Activiteiten Konstanz


Frankrijk, Grenoble

Grenoble le Versoud (LFLG), afstand 435 NM

Wat te doen in Grenoble … heel veel mogelijkheden voor de (niet) sportieve en/of cultuur liefhebber

Neem de Cable car over de stad >> naar de Bastille van Grenoble

Bastille van Grenoble

 

Bezoek  “ jardin de la ville “

 

Ontdek het centrum met het stadstreintje
Heb je geen zin om te wandelen? Of wil je graag nog wat energie sparen? Dan kan je ook aan boord gaan van het stadstreintje dat een tocht maakt door het centrum van de stad. Zo kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Grenoble en kan je op- en afstappen waar je maar wilt.

Rondlopen in het oude gezellige Saint Laurent kwartier
Het Saint Laurent kwartier is een van de oudste wijken van de stad. De wijk is gelegen aan de voet van de berg van de Bastille en loopt over van de interessante bezienswaardigheden. Van La Porte de France tot de smalle straatjes met gezellige cafeetjes en restaurants.

Ga op zoek naar street-art in Grenoble
Je zou het misschien niet meteen denken, maar in Grenoble kijk je je ogen uit naar mooie “street-art”. Zo kan je prachtige fresco’s bewonderen, collages, stencilwerk, canvaskunst en anamorfoses (schijnbeelden). In de zomer vindt hier in het hart van de stad dan ook een straatkunstfestival plaats. Tijdens dit festival komen kunstenaars monumentale fresco’s maken en oude lelijke gebouwen omtoveren tot kunstwerken.

Archeologisch Museum – Saint Laurent
Dit originele museum is geen archeologisch museum zoals je zou denken maar een oude kerk! Deze kerk is met behulp van moderne technologie terug tot leven gekomen. Zo kan je door gebruik van verlichting, een audio guide en video-animatie zelf zien hoe de kerk er in de loop van de eeuwen heeft uitgezien. Hoe dieper je in de kerk afdaalt, hoe ouder de delen worden. Er is zelfs een geheime versierde crypte. Verder vind je er meer dan 1500 graven en op diverse plekken kom je langs grotendeels intacte skeletten. Het museum is gratis te bezoeken. Meer info op de website.

Grotte les Cuves de Sassenage
Op zo’n 7 km van het centrum van Grenoble kan je de Grotte les Cuves de Sassenage bezoeken. Via smalle tunnels kan je er het grottencomplex van meer dan 1 km lang bezoeken en kan je er naar de watervallen van de Furon. Via een multimediale show kom je er het verhaal van Mélusine te weten, een fee die van de grotten haar thuis zou hebben gemaakt. Meer info op de website

Sport(ief)

Ziplinen met Acrobastille

Acrobastille is een ontdekkings-avonturengebied waar je verschillende activiteiten kan ondernemen. De activiteiten zijn vooral heel leuk voor kinderen of in groep. Een van de leukste activiteiten die je hier kan doen, is ziplinen!

De zipline is zo’n 1250 m lang en 250 m hoog. Het eerste stuk is vrij eenvoudig en brengt je naar de overkant van de Bastille. Daarna kan je er eventueel voor kiezen om een klim (via ferrata) naar boven te maken voor een hogere en snelle zipline terug naar de Bastille. Er zijn natuurlijk nog meer activiteiten: zo kan je een rope course volgen doorheen specifieke delen van het fort. Meer info op de website.

Canyoning

https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g661722-d16702972-Infernet_sport_canyoning_in_Chartreuse_Grenoble-Saint_Egreve_Isere_Auvergne_Rhone_.html

This canyon located on the Chartreuse massif, near Grenoble is one of the jewels of the region. At the bottom of its casing of 60m flows an emerald water that we follow swimming, abseiling, sometimes jumping narrow and of course slipping on the natural slides. Live the experience far from the surface.

 

 

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten